Trollen en politieke activisten op Wikipedia

Naast extreemrechtse activisten kent Wikipedia ook een aantal trollen en andere politieke activisten:

Eddy Landzaat
Eddy Landzaat heeft onder een aantal namen gewerkt op wikipedia. Eddy woont en werkt in Ierland en houdt daar zijn eigen site bij: http://www.landzaat.info/

Toen de naam Eddy Landzaat te zeer met blokkades en bewerkingsoorlogen geassocieerd raakte veranderde hij zijn naam in Nightofthebigwind en later weer in The Banner. Eddy is ook geblokkeerd geweest vanwege sokpopmisbruik.

Jan Moerman
Jan de Fietser is de wikinaam van Jan Moerman. Jan is inmiddels voor onbepaalde tijd geblokkeerd vanwege het dreigen met juridische acties. Een typerend stuk overleg van Jan is hier te vinden. Een andere ruzie heeft Jan uitgewerkt uit zijn blog: http://janmoerman.wordpress.com/2011/06/25/rjbversuswikischim/

Paul Kuiper
Paul Kuiper werkt op Wikipedia tegenwoordig onder de naam Paul K. Paul is een anti-Israëlisch activist. In het verleden was hij bestuurslid bij het Nederlands Palestina Komitee. Kuiper onderhoudt banden met de “Internationale Socialisten”, die door de AIVD als gewelddadig en antisemitisch zijn gekwalificeerd. Tegenwoordig is Kuiper werkzaam voor het Humanistisch Vredesberaad. De strijd tegen Israël wordt door Kuiper ook op Wikipedia volstrekt “neutraal” gevoerd, zoals op het overleg over de Zesdaagse Oorlog, dat al jaren door Paul wordt gefrustreerd.

Robbert Jan Bron
Robbert Jan Bron is een voormalig D66-wethouder van Groningen, die onder de naam RJB op Wikipedia werkt. Ook Bron heeft een flink aantal blokkades op zijn naam staan. Bij Bron gaat het niet altijd om de inhoud, maar ook om getrol. Ook met Jan Moerman waren er aanvaringen, getuige diens weblog.

Robert de Jong
Robert de Jong werkt onder de naam Rodejong en is een Volvo medewerker op het Deense Bornholm en een Jehova’s getuige. Robert draait volop mee in onverkwikkelijke ruzies waar de arbitragecommisie druk mee is. Ook heeft Robert inmiddels een imposante blokkadelijst opgebouwd.

Walter van Kalken
Walter van Kalken is een Nederlander in Thailand die jaren onder de naam Waerth op Wikipedia bekend was. Walter was bekend als woordvoerder van Wikipedia, maar werd als moderator afgezet. Walter werd vele malen geblokkeerd. Toen het lemma “Walter van Kalken” op Wikipedia werd verwijderd dreigde deze dramaqueen met zelfmoord. Waerth is overigens nog steeds actief, zij het op beperkte schaal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s